Фінальний аккорд Полтавського прориву

Перемогою команди 10 негритят завершився трьохмісячний рок-марафон Полтавський прорив. Не можна сказати, що перемога гурту була неочікуваною, та достойного супротивника хлопці все ж мали. Та про все по порядку.



Ідея проведення фінальної частини рок-марафону у Міському Будинку культури з самого початку була трохи дивною, адже панк чи рок в даному місці, мало вкладався в голову. Та все ж організаторам варто віддати належне. Задовго до концерту майоріла реклама по місту, велике приміщення МБК передбачало вмістити значну кількість слухачів, в якості члена журі запрошено голову Української Рок-асоціації Rockovo Костянтина Горуна - очевидно, що метою організаторів стало бажання вийти на загальноміський рівень. Перед входом до будівлі ажіотажу не спостерігалося, втім, як і на концерті. Біля зали пропонувалося поставити підпис за відкриття у Полтаві рок-клубу. Охочих виявилося немало. Дану петицію збираються надати міській владі для розгляду.



Нагадаємо, що у фіналі зійшлися команди Магнітне поле, Ктулху та 10 негритят, які виступали у відповідній почерговості. Магнітне поле в Будинку культури вразили звучанням, якого так не вистачає арт-пивниці «Сто доріг». Та їх виступ нічим не відзначився, одноманітний, без надриву, і від того, здавалося, незкінченний. Тож від сцени ми очікували гарного настрою, яке врешті подарували хлопці зі Ктулху. Глядачі оживилися, вийшли до сцени танцювати. Їх виступ дійсно заслуговує звання „фінального”: так емоційно та захоплююче виступити можливо лише у важливому змаганні. Відомо, що двоє учасників: Ктулху та 10 негритят давно мріють організувати спільний концерт, фінал рок-марафону надав їм таку можливість, щоправда, виступи оцінювалися журі. Як відзначають обидві команди важко змагатися із друзями.



- Не можу назвати сьогоднішній виступ змаганням, тому що із „негритятами” ми давно товаришуємо. І наша мрія здійснилася: спільний концерт відбувся, - розповідає лідер гурту Ктулху, Костянтин Захарченко.

Справжній „танцювальний бум” спостерігався уже з виходом на сцену 10 негритят. Лідер гурту Роман Радін нарешті позбувся невеличкого клаптика паперу, на якому записані назви пісень, та використав для цього мобільний телефон. Правду говорять, що цінність речі пізнаєш лише за її відсутності, цей папір надавав певного колориту і без того епатажному вокалісту. Судді як годиться оцінили команду, нагородивши їх першим місцем та зйомками кліпу на одну з пісень, яку команда обере сама.



На другому місці розташувалися енергійні Ктулху, які також не залишилися без подарунку: запис на студії Оney. Особливої вдячності заслуговують організатори, у яких вистачило сил та енергії провести настільки масштабний рок-марафон. Вони пообіцяли його щорічність. Тож до наступних зустрічей, до наступної осені!

Світлана Борисенко
спеціально для indarock.com

Фото: з сайта Rockovo

Автор: mitjaj4uk_1

Похожие публикации: