Останнього фіналіста рок-марафону „Полтавський прорив” визначено





Добігає завершення конкурс молодих колективів і відтепер варто шукати нову розвагу, яка б змогла замінити те шоу, яке влаштовували полтавські гурти щосереди. Емоції, драйв, загострення пристрастей ближче до фіналу – все це залишилося в минулому. Трохи сумно: по правді кажучи, я сама звикла щосереди проводити вечір в пивниці „Сто доріг”. Але з іншого боку, зараз, саме час оголошувати останнього, третього, фіналіста та підбивати підсумки змагань.



12 листопада у двобої зійшлися надзвичайно енергійні, харизматичні та сильні команди: Ктулху (панк-рок) і Дух свободи (Heavy Metal). Спрогнозувати чиюсь перемогу було складно, навіть, нереально, все залежало від сьогоднішньої їх гри. Першими місце на сцені зайняли учасники колективу Дух свободи.







Знову хочеться звернути увагу читачів на вокалістку Інну Артюшенко, яка не вийшла, а вистрибнула нізвідки на сцену. Поневолі задаєшся запитанням: звідки у такої маленької тендітної дівчини стільки енергії? Не зупиняється ні на секунду. Та гіркоти виступу додала порвана струна, що вже стає не досить доброю традицією рок-марафону. Доки проходила заміна, інші учасники намагалися розважити публіку, навіть, виконали одну пісню. Потім збилася з налаштувань бас-гітара, звук погіршився, вокалістку було погано чути до кінця виступу.





Так, цього дня доля підготувала для Духу свободи низку випробувань, очевидно, хотіла перевірити їх командний дух. Не на тих натрапила: учасники трималися на позитиві до останньої секунди виступу.







Наступними на сцену, з помітним переживанням, вийшли Ктулху. Але після виконання першої композиції „Звездочка”, переживання розвіялися, а натомість, з’явилася впевненість у собі. Під час їх виступу мою голову неодноразово відвідувала думка: „Який біс у них вселився?” На сцені були зовсім не ті Ктулху, яких я знаю.





Монстри панк-року. Особливої уваги заслуговує баяніст Євгеній Захарченко, який незважаючи на юний вік, буквально причарував публіку і грою, і неймовірною харизмою. Під кінець виступу судді, навіть, попросили його виступити сольно, та, на жаль, не знайшлося акустичної гітари.





Виступ даної команди також не обійшовся без форс-мажорів: зламався підсилювач на колонці.Тож доки організатори займалися ремонтними роботами, глядачі із вокалістом Костянтином Захарченком говорили про людину та природу.





Висновок суддів не змусив глядачів довго чекати: продемонструвавши дві фінальні афіші, на одній з яких третім фіналістом зображено Дух свободи, а на іншій – Ктулху, організатор Олексій Мандріченко заявив, що одна із них залишиться у його особистому архіві, як легендарний екземпляр. Цією афішею стала та, на якій надруковано Дух свободи. Інше оголошення, із колективом Ктулху, буде прикрашати стіни Міського Будинку культури, в якому 21 листопада відбудеться фінал.












Світлана Борисенко
спеціально для indarock.com

Автор: mitjaj4uk_1

Похожие публикации: