Ужгород ЗаСіч!

Сьомого вересня, прямо в самому центрі Ужгорода, на площі Поштовій було проведено урочистий фестиваль, приурочений 100-річчю Карпатської Січі. За історичними даними, у 1914-ому році, на теренах Закарпаття, яке тоді підпорядковувалося Австро-Угорщині, було сформовано першу базову українську армію, яка в свій час і підняла країну на ноги. Через деякі політичні обставини, в наш час це також досить актуальна проблема, тож, щоб зібрати певні кошти і допомогти бійцям АТО, місцеві жителі вирішили провести «акцію» і зробити благочинний концерт.

Саме дійство розпочалося близько сьомої години вечора, як і заведено на таких заходах, з гімну України. Після нього, на сцені дебютував гурт FunFunk, який, нажаль, так і не зміг завести публіку. Можливо через недосвідченість, можливо від переживань… Сподіваємося, що в майбутньому у них все вийде і бажаємо успіхів.



Зате, не дуже зрозумілий виступ, вдало «прикрили» хлопці з відомого ужгородського гурту – Елегантно Зіпсовані. Дравйвові, запальні, ніколи не втрачаючи почуття гумору, вони завжди заводять публіку дивними піснями на кшталт «Кокаїн» або ж «Дивний сад». Люд навіть почав підходити до сцени і танцювати.





А тим часом вже сутеніло і підходив час виступу одних з найочікуваніших гостей – Тінь Сонця, які вперше приїхали до Ужгорода з концертом, тож натовп не аби як зрадів, коли вони вийшли на сцену. Не досить вигадливо, не раз прозвучала фраза «Слава Україні», а також ряд пісень, які підбурють народ. Це ж саме стосується і основних хедлайнерів – гурту Гайдамаки, які навіть виконали відому пісню про російського президента. Останніх підтримав місцевий театр вогню та світла «Dragonfly», підтримавши артистів запальним фаєр-шоу під шалений козак-рок.







Загалом, ніхто не мав якихось агресивних намірів, щодо війни. Усі розуміють наскільки скрутне зараз становище, тому усі гурти долучилися разом до акції, і не тільки безкоштовно виступили, а ще й зробили свій внесок до коштів. Усього було зібрано близько 11 тис. гривень, а також на території фестивалю знаходився бусик з гаслом «від Закарпаття на Маскву», де знаходилися усі необхідні речі для бійців.



Вероніка Вітерець
специально для indarock.com

Автор: Pobeda

Похожие публикации: