«СтопудівкаTURBOta fest» 2015

Традиційний для Дніпропетровщини музичний фестиваль «СтопудівкаTURBOta fest» цього року відбувся з 7 по 9 серпня на новому місці - у парку відпочинку Новоселиця, де два роки тому було проведено наймасштабніший в Україні рок-фестиваль «The best city». Важко знайти більш ідеальні умови для відпочинку, адже парк є куточком з доглянутою природою, пляжами, спортивними та дитячими майданчиками. Він вражає величезною територією і чарівною атмосферою. Ще одним нововведенням чергової «Стопудівки» є мета проведення фестивалю – благодійність (слово «turbota» в назві не є випадковим). Кількість глядачів цього року сягнула рекордних меж - понад 5 тисяч осіб, не останню роль у цьому зіграло збільшення кількості гуртів – більше 30-ти, а також яскраві та драйвові хедлайнери!







З першого дня фестивалю були досить значні затримки виступів гуртів, команда «Недаремно», яка відкривала open air, розпочала свій виступ близько 17.30, замість запланованих 16.00, у зв’язку з цим відбулися зміни в розкладі, частина гуртів виступала після хедлайнерів.
Порадували своєю харизмою, професійністю та доречним гумором ведучі «СтопудівкиTURBOta fest»: Ілля Ярема, ведучий більшості українських музичних фестивалів та Антон Кістрін, вокаліст гурту «Кімната Гретхен». Хлопці розважали публіку, проводили багато конкурсів (наприклад, розігрували квитки на фестивалі «Республіка» та «СхідРок»), розповідали цікаві факти про виконавців.

Як в перший, так і в наступні дні глядачі насолоджувалися спершу виступами гуртів – переможців відборів, які проходили протягом останніх двох місяців в Дніпропетровську. Після знайомства з чарівними дніпропетровськими виконавцями з гурту «Недаремно», відвідувачі фестивалю поринули в незвичайну атмосферу виступу «FORGOTTTEN LIZZARD», який вразив поєднанням різних музичних інструментів, насамперед, скрипкою. Далі глядачам дарував позитивні емоції мелітопольський гурт «The Outland», а наступні виконавці з Дніпропетровська «Varta» заспівали першу за день пісню «на біс». Гурт «Ласковые усы», окрім свого виступу, ще приготував гостям фестивалю сюрприз – два дні поспіль, в суботу та неділю, вони проводили ранкову зарядку, піднімаючи настрій гостей фестивалю з самого початку дня!

Також 7 серпня на сцені з’явилися вже відомі публіці «Стопудівки» неповторні «Red wolf». А гурт «Cheshires» отримував позитивні відгуки від самого Святослава Вакарчука: «Це якісний сучасний російський рок. У ваших текстах дуже багато красивих метафор». І дійсно, численні глядачі оцінили їх виступ бурхливими оплесками та схвальними коментарями. На виступ гурту «Натоліч» біля сцени зібралася напевно вся жіноча частина публіки, але найбільшим сюрпризом для дніпропетровців першого дня був виступ гурту «Jinger», які не могли повірити, що вокалістом є дівчина. Це був справжній хардкор вечора: найбільші вболівальники створили величезне коло для слему біля сцени. Першим хедлайнером фестивалю стали виконавці білоруського гурту «BRUTTO» (гурт заснований вокалістом Сергієм Міхалком у 2014 році після припинення існування колективу «Ляпис Трубецкой»), який численна публіка зустріла шаленими запалом! Глядачі радісно підспівували та танцювали під всім знайомі «Гаррі», «Мяч», «Capital», «Железный», «Танцуй!», і, звичайно, не обійшлося без довгоочікуваної популярної пісні «Воины света», яку було виконано «на біс». Останніми виступали неповторні та нестандартні улюбленці дніпропетровської публіки – гурт «Гражданин Топинамбур». Пізній час виступу не завадив виконавцям зібрати велику кількість глядачів, публіка не могла втриматись від танців до 4 години ранку!







Виступи артистів на головній сцені – не єдине, чим «Стопудіка» радувала публіку. Кожен міг обрати собі заняття у вільний час, адже на території функціонували стрільба з лука, тир, пляжний волейбол, фотосушка, ярмарок унікальних речей handmade, і навіть міні весільна церемонія! Також охочі могли зробити собі татуювання, розпис по тілу, прийняти участь у численних майстер класах, котрі проводилися на пляжній сцені.







В другий день фестивалю розпочався лайн-ап виступом улюбленців дніпропетровської клубної публіки «КОТ ДА ВИНЧИ», які зарядили позитивною енергією всіх присутніх. Далі прийняли естафету київські гості - гурт «Secret avenue», який ведучий Ілля Ярема прозвав «українським Depeche Mode». Виступ «Kadnay» запам’ятався піснею «Give Me Fire», яка зібрала глядачів з усіх куточків Новоселиці.

Справжньою сенсацією вечора став виступ давно відомих публіці «O.TORVALD», які нині гастролюють не тільки Україною, а і за її межами (наступного дня в них був запланований виступ у Польщі). Крім авторських пісень, вони заспівали всіма присутніми пісню «Сочі», також не обійшлося без слему, який влаштували найпалкіші прихильники гурту біля сцени.

Величезна кількість харків’ян приїхала підтримати виступ колективу «We are», який запам’ятався публіці своїм драйвом та зіграністю ще з минулого року.

Найбільше здивував дніпропетровський гурт «Маса Причин», вокаліст якого наприкінці свого надзвичайно яскравого виконання повідомив сумну новину – це був останній його виступ в складі групи.

Наступним глядачі зустрічали довгоочікуваних хедлайнерів другого дня Стопудівки – гурт «Сергій Бабкін». Величезна аудиторія фанатів співала разом з вокалістом, створюючи надзвичайно душевну атмосферу виступу, а на біс було виконано улюблену багатьма пісню «Забери меня к себе».

У зв’язку з затримкою в розкладі виступи таких гуртів, як Fontaliza та Сметана band відбувалися пізно вночі. Крім того, гурт «Radionika» виконав для найстійкіших гостей фестивалю кавери на пісні відомих світових рок-гуртів вже на світанку.

Останній день «СтопудівкиTURBOta fest» був не менш багатий на події та позитивні враження, ніж попередні. Молодий дніпропетровський колектив «The Labyrinth» енергійно відкрив лайн-ап, відразу знайшовши спільну мову з публікою. Далі слухачі насолоджувалися сюрпризами, які підготував вже знайомий багатьом гурт «Radionika». Одягнені в грецькому стилі, хлопці виконали декілька авторських пісень, після чого заспівали дуетом з Павлом Вареницею (Epolets), що надзвичайно сподобалось публіці.

Далі були танці під музику гостей з Києва - гурту «5 vymir». Напевно, найбільше розвеселив та здивував публіку харківський гурт «Morj». Це абсолютно унікальні в своєму роді артисти, які виконували пісні в різних стилях, навіть вдалося послухати блюз та потанцювати вальс під пісню «Нежный Брежнев» на рок-фестивалі! Багато радості викликала поява на сцені наступних виконавців – «Кімната Гретхен», адже за три дні всі встигли полюбити ведучого Андрія Кістріна, який є вокалістом та гітаристом гурту. Було надзвичайно гарно, коли під пісню «Тварини» тисячі глядачів ввімкнули ліхтарики в телефонах та створили яскраве живе освітлення.

Під час виступу наступного колективу «Табула Раса» сюрпризи не закінчилися: після виконання декількох пісень прямо на сцені з’явився один з охоронців фестивалю, який освідчився своїй коханій дівчині поряд з її улюбленим гуртом! З ще більш піднесеним настроєм всі співали «Я люблю свою машину» та «Come together».

Справжнє шоу з дикими танцями влаштували хедлайнери третього дня - відомий український гурт «Воплі Відоплясова». Олег Скрипка як завжди був на висоті: грав на акордеоні, гітарі, танцював та навіть давав співати приспіви хітів щасливчикам під сценою! Цей виступ надовго закарбується в пам’яті слухачів, настільки багато емоцій та енергетики було отримано.

Після виступу хедлайнерів фестиваль не закінчився, адже на всіх, хто залишився чекали виступи ще двох гуртів: «Bahroma» та «Epolets». І справді, варто було чекати так довго, адже кожний з колективів вразив своєю унікальністю та неповторністю.

Дійсно, цього року фестиваль «СтопудівкиTURBOta fest» перейшов на новий рівень. Важко знайти інші недоліки, крім затримки в виступах гуртів і швидкоплинності триденної музичної відпустки! Також варто подякувати за ідеальну чистоту фестивалю, як волонтерам, так і самим відвідувачам. З нетерпінням чекаємо на «Стопудівку» в 2016 році!

Більше фото дивитися тут: СТОПУДОВКА 2015 (фото)

Анюта Погребняк
Фото: Анастасія Тягній

спеціально для indarock.com

Автор: Pobeda

Похожие публикации: