Полтавці відпочили із The Вйо

Днями рідну Полтавщину, а зокрема клуб Villa Крокодила, відвідав добре знаний та шанований гурт The Вйо. Одразу помітно: скучили полтавці за музикантами, за що були винагороджені повноцінним півторагодинним концертом.

Розкачував публіку вокаліст Мирослав Кувалдін повільно, починаючи виступ композицією "Дай мені на щастя лапу, киця". Згодом до сцени підтяглися шанувальники і тоді вже розпочався повномасштабний концерт. Пролунали пісні з останньої музичної збірки "Мапа", а також улюблені "Зорі", Кобеляки", "Карпати", "Ганжа". Мирослав Кувалдін протягом усього концерту перебував у чудовому настрої, тож охоче розмовляв із публікою та ділився планами на майбутнє.

Цього вечора ми дізналися, що невдовзі гурт приступає до запису нового альбому, який матиме назву "Буй".

Полтавці відпочили із The Вйо


Пісня "Депутати" викликала особливий захват у присутніх, наболіле висміювалося із легкою сатирою. У композиції музиканти запропонували люструвати та легалізувати. З приводу люстрації все зрозуміло, а от що потрібно легалізувати Мирослав пояснив виконуючи наступну пісню "Ганджа". Під час післяконцертного інтерв'ю Мирослав Кувалдін пояснив:

- Мене дружина постійно чибиряє за те, що у нас в репертуарі багато заполітизованого матеріалу, а мало пісень про кохання. Можливо, наші маніфести не такі популярні, але ми завжди підтримували рух за легалізацію конопель, а ще у нас зовсім нещодавно з'явився англомовний маніфест Ukraine must be free.



Згадали цього вечора і славнозвісний гурт Брати Гадюкіни виконавши пісню "Тернопіль", та кавери на цьому не завершилися, адже у репертуарі The Вйо є реггі-версія "Бошетунмай" Віктора Цоя, яку сьогодні музиканти виконали мовою оригіналу.

Разом із Мирославом до Полтави завітав ще один уродженець Кобеляк гітарист Сергій Підкаура, подарувавши шанувальникам дещо іронічну пісню "Баба є баба":

- Прошу жінок не ображатися на дану пісню. Вона, як і вся моя творчість, натхенна любов'ю до жінок. А назва... це така собі суто чоловіча лірика. Лише в розмові двох чоловіків можна почути фразу "Ну що з неї взяти? Баба є баба".

Уже давно повелося: набіс - "Мануна".

Після концерту Мирослав Кувалдін розповів про нову пісню "Залізний дух" та чому її не вдалося виконати в Полтаві:

- Доля звела мене з волонтерами Василем Вороновським і Ольгою Собко, які починаючи з весни минулого року адресно допомагають 24-й механізованій залізній бригаді. Я разом з Василем і Ольгою декілька разів відвідував хлопців, розмовляли, співали пісень. При чому це не був концерт: гітара ходила по колу і кожен співав свої улюблені пісні. Саме тоді я вперше звернув увагу, що наші вояки співають пісень лише російського року - Віктора Цоя, Агату Крісті - і майже жодної україномовної. Саме тоді я і задумав написати україномовну пісню, яку би було легко зіграти і яку би хотілося заспівати людям в армії. Я взяв за основу офіційне гасло 24-ки "Залізна воля, залізний дух і крок залізний" та написав пісню. Як зараз пам'ятаю: це був день першої ротації воїнів 24-ки і ми дуже поспішали з записом, так що б уже в Києві зустріти їх і поставити запис. Пісню написати встиг, а ось студійна версія була готова тільки під вечір, так що хлопцям ставили чорновий варіант. Але, судячи з реакції вояків, пісня зробила свою справу і вже через тиждень вона була закачана на телефони кожного з 24-ки а за місяць розійшлася по всьому фронту. В Полтаві ми не співали її лише через те, що і так дуже затягнули свій виступ. Зате ми співали її в Харкові. Там зараз Залізний Дух набагато важливіший ніж у Полтаві. Хоча, звісно, він всюди потрібен.

Світлана Борисенко
спеціально для indarock.com

Автор: mitjaj4uk_1

Похожие публикации: