С.К.А.Й.: аншлаг у «Корові»

Саме до цього закликав Олег Собчук — фронтмен гурту «С.К.А.Й.», які розділили з харків’янами останній день осені. Було настільки спекотно, що і сам Олег не зміг довго втриматись у футболці — що вже казати про шанувальників їхньої творчості!

 

Концерт розпочався із запізненням десь на годину, що було пов’язано із великою кількістю бажаючих потрапити на «романтичну зустріч осені» (як було зазначено в соцмережах). Черга до входу в арт-клуб вишикувалась, якщо не на сотні, то на десятки метрів! Як на щастя, навіть погода була лояльною в цей вечір і не псувала настрій вітром та зимовою температурою.

 

Прикрасою солодкого очікування стала презентація нового кліпу від гурту на пісню «Небезпечна», що вийшов днем раніше. Це перша «ластівка» із четвертого альбому, який наразі готується музикантами. Собчук навіть по-секрету зізнався, що його презентацію потрібно провести обов’язково в «Корові».

 

Розпочали свій виступ музиканти з нагадування про те, що в кожного повинен бути свій best-друг. Як виявилось, публіку для такого гурту і розкачувати немає чого! Відчуваючи скорий прихід зими, всім хотілось тепла, і вони його отримали. Вже з перших акордів в зал линуло світло і потужна енергія, яку випромінювали посмішки музикантів, і ніякої втоми в них на обличчі не читалось, попри свій напружений графік. Приємно бачити на сцені людей, які просто кайфують від того, що вони роблять.

 

Олег Собчук вже після виконання декількох пісень заявив: «Я тут хотів якось в сауну сходити, але бачу, що «Корова» нічим не гірше!» Тому що в залі розвернувся справжній аншлаг. Ті, хто навіть і замовив собі столики і не мав наміру знаходитись у фан-зоні — довго не всиділи на місці! Всі просто піднімались на стільчики і дивани та витанцьовували разом із артистами. Певно, виконання «вєрьовочки» від лідера гурту — надовго залишиться у пам’яті.

 

Музичний матеріал складався із композицій всіх трьох альбомів гурту. Давно вже ставши хітами, по-новому і по-доброму зазвучали такі композиції, як: «Зникаю», «Подаруй світло», «Планета, «Струна», «Як мене звати», «Знак оклику» та ін.

Спеціально для нашої публіки була виконана «Ваніль», яку назвали самі музиканти харківською. Надзвичайно вразила і якість звуку в «Корові»: слова нікуди не зникали, вуха не боліли, а грудна клітка тремтіла в ритм музики. Саме таке відповідальне ставлення організаторів і дало можливість сповна насолодитись улюбленою музикою.

 

Перед виконанням композиції «Любов» Олег зізнався, що перше його кохання родом саме з нашого міста, і навіть зробив припущення, що вона зараз присутня на концерті. Ні для кого не секрет, що саме представниці прекрасної статі надихають на створення таких шедеврів. І не можу знову не процитувати Собчука з цього приводу: «Шкода, що Моїсєєв цього не знає, але я впевнений, якби він спробував — то йому б теж сподобалось!»

Гітарист — Олександр Грищук, визнав, що всі рок-музиканти глухі і, щоб докричатись до них, довелось викластись аудиторії на повну, щоб почути «нову-нову» пісню, якщо повернутись на декілька років назад, «Тебе це може вбити». Її виконання стало, певно, найкращим моментом всього вечора, адже виконувалась вона всіма разом. І самих музикантів це надзвичайно радувало, про що свідчили їхні посмішки. Тому назвати цей концерт сольним тільки гурту язик не повертається — в ньому прийняли участь всі шанувальники.

 

По закінченню двохгодинної програми, Собчук жалкував лише про одне, що в «Корові» немає куліс: «От можна було б сказати «Дякую і до побачення» і змитись на сцену!». Але при цьому вони із задоволенням зіграли ще дві пісні на біс, їх навіть просити про це не довелось. До першої із них було своєрідне intro у виконанні запального гітариста, який, за словами Олега, у вокальному плані «може взути конкретно» — фрагмент із народної пісні «Ой, у вишневому саду». За відсутності Гайтани, композиція «Не йди» набула нового звучання у виконанні Олега і всіх дівчат у залі.

На завершення такого вечора гурт побажав всім не спати запальною піснею «Спати», що прозвучала настільки енергійно, що я сумніваюсь, що комусь вдалось провалитись у сон після приходу додому. Обов’язковою умовою виконання її стало — роздягнутись до торсу всіх чоловіків і хлопців, що знаходились в залі. Бажаючи насолодитись ще декількома хвилинами звучання — всі слухняно так і зробили, і думаю, не лише хлопці!) Не втримався навіть офіційний представник «Корови»!)

 

Весь концерт взагалі пройшов на одному подиху. Від першої до останньої пісні музиканти викладались на повну, жодного разу не давши засумувати своїм фанатам.

 

Саме так і пройшов останній день «спекотної» осені у Харкові. Наразі нам залишається берегти світло в серцях і чекати четвертого альбому, що обіцяє показати нам новий, доросліший, творчо еволюціонований «С.К.А.Й.», але все такий же наш, рідний та надзвичайно романтичний.

Олена Булан
Материалы газеты НАЙДИ ВРЕМЯ!

 

Автор: Pobeda

Похожие публикации: