«Я буду номер один або ніхто!»

Бувають такі концерти, що схожі на звичайне виконання пісень і не залишають особливого сліду у серці. Але є й концерти, що перетворюються на справжнє шоу високого рівня та професійної майстерності. Саме таким виявився виступ молодого дніпропетровського гурту «НАТОЛІЧ» на презентації власного дебютного альбому «Прометей».



Не дивлячись на свій достатньо «юний» вік, колектив уже встиг завоювати палку любов прихильників. Та це й не дивно, адже у них є власний самобутній стиль та неповторна харизма. Вони не лише знають секрет успіху, а й вміло використовують його, створюючи сучасну та якісну музику. Цього вечора в арт-центрі «Квартира» не було випадкових відвідувачів – всі прийшли саме на «НАТОЛІЧ», і музиканти виправдали всі їх очікування.



Розпочався цей урочистий вечір з виконаного глядачами гімну України та хвилини мовчання, присвяченої пам’яті жертв голодомору. А вже потім під нетерплячі вигуки своїх фанів на сцені з’явилися «натолічі». Як завжди запальні, із щасливими усмішками на обличчях – вони виглядали як справжні іменинники. За словами фронтмена Костянтина Рафальського, цей день дійсно можна назвати другим Днем Народження гурту.





Задовго до презентації, музиканти інтригували слухачів обіцянками про безліч сюрпризів, що чекає їх на концерті. Одним із них виявилися нові пісні, які досі трималися у таємниці. Розігрітий натовп однаково добре сприймав як нові, так і відомі композиції.

Складно порахувати, як часто хлопці змінювали свій сценічний одяг, скільки разів виходили бек-вокалісти та інші учасники концерту. Як і обіцяли «натолічі» в інтерв’ю для порталу InDaRock, презентація проходила за чітким сценарієм, що є результатом тривалої та злагодженої роботи великої кількості людей.

Феєричним моментом свята стала спільна гра бенду зі спеціально запрошеним струнним квартетом. Цій частині передував відеосюжет, знятий за участю самих музикантів та продемонстрований на великому екрані. У супроводі тематичного відеоряду щиро та проникливо хлопці читали вірші про людяність та любов, що за будь-яких обставин є вічними. Після цього налаштована на «вірну» хвилю публіка із захватом відреагувала на нові версії добре відомих хітів «Прометей», «Обман», «Текіла», які спочатку складно було впізнати навіть досвідченим слухачам. Вони зазвучали абсолютно по-новому, і напевно, кожен із присутніх був би радий почути їх знову не лише у живому виконанні, а й у студійному записі.







Ще одним сюрпризом стала зйомка другого відеокліпу гурту на пісню «Текіла», що відбувалася безпосередньо на концерті. Звичайно, всі присутні охоче взяли у цьому участь та увійшли до історії колективу.





Цю презентацію сміливо можна охарактеризувати як «вир емоцій». «Натолічі» запалювали зал, захоплювали, дивували, змушували замислитися. На кульмінаційному моменті гостросоціальної пісні «Вендетта» їх білосніжні сорочки були забарвлені у кривавий колір, і це тільки посилило пронизливий відчай та біль, з яким вона була виконана. А композиція «Муза» безперечно отримала звання найзворушливішої, адже за попередньою домовленістю прихильників на першому ж її приспіві угору піднялися десятки червоних паперових сердець. Такої щирої та безпосередньої реакції музикантів на цю несподіванку не очікували, напевно, навіть організатори флешмобу.









Після цього розпочалася умовна друга частина концерту, у якій «НАТОЛІЧ» підтвердили свій статус «майстри каверів». Були зіграні пісні з репертуару ОЕ, Антитіла, Ленінград і – дивна річ – мені, що у свій час відвідала виступ кожного з цих гуртів, на якусь мить здалося, що у залі зараз насправді присутні Святослав Вакарчук, Тарас Тополя та невгамовний Шнур. Цікавим та веселим було також виконання басистом Данилом Рафальським шлягеру Ірини Алегрової. Такої епатажної інтерпретації цієї пісні, напевно, досі не існувало. Також прозвучав кавер на Бумбокс та Океан Ельзи («Вона одна») спільно з дніпропетровським музикантом Ігорем Стародубцевим з гурту «Лабіринт». Наприкінці серед найобізнаніших фанів було розіграно дебютний альбом «натолічів», що з’явився у продажу від сьогоднішнього вечора.





Так просто музикантів не відпустили, і замість запланованих 2,5 годин вони відіграли майже три. Останнім виконали «Прометей» - головну пісню цього дня і хочеться вірити, що «НАТОЛІЧ» як справжні «прометеї» запалять вогонь на Олімпі української рок-музики. «Я буду номер один або ніхто!» - заявили вони в одній із своїх пісень, і дніпропетровський концерт лише підтвердив, що так і буде!



Більше фото дивитися тут: Натоліч в арт-центрі Квартира

Тетяна Орєшкіна
Фото: Василь Споденюк

спеціально для indarock.com

Автор: Pobeda

Похожие публикации: