Кіно-хіти від «Lords of the Sound» в Дніпропетровську!

Ввечері 27 листопада 2015 року Дніпропетровський академічний театр опери та балету вперше зустрів особливих столичних гостей – симфо-рок оркестр «Lords of the Sound». Організатором даного заходу виступив продюсерський центр «Нота», який вже більше восьми років успішно співпрацює з відомими виконавцями та організовує численні концерти.







Вперше відвідуючи подібний захід, я аж ніяк не очікувала на такі особливі враження: емоції досі переповнюють!

Вже о 19 годині біля театру почала збиратися різноманітна публіка: було багато студентів та молодих пар, людей похилого віку. Даний захід прийшли відвідати навіть цілі родини з досить маленькими дітьми. Концерт розпочався близько 20-ї години. Відвідувачам був представлений оркестр під диригуванням двох неперевершених Віталіїв: Саражинського та Фізера, які змінювали один одного протягом вечора, приготувавши глядачам та слухачам чимало приємних сюрпризів.







На великому екрані спершу було запущено відеоролик з відомого та популярного на сьогодні серіалу «Гра престолу». Водночас з картинкою музиканти розпочали виконувати свій перший саундтрек, це супроводжувалось світловими ефектами, що створювало неперевершену атмосферу.









Одна композиція змінювала іншу, і кожного разу склад оркестру дивував своїм талантом передавати емоції через музику. Вражали також напрочуд вдало підібрані вирізки з фільмів, все здавалося просто ідеальним: вслід за «Грою престолів» заслухали саундтреки з фільмів «Термінатор», «Інтерстеллар», «Амелі»… Наступною несподіванкою стало виконання саундтреку із фільму «Великий Гетсбі». Музиканти не лише чарівно зіграли мелодію, всі присутні також змогли насолоджуватися сильним голосом солістки, яка чудово виконала пісню «Young and Beautiful» американської співачки Лани Дель Рей.







Далі публіка насолоджувалася відомими саундтреками в поєднанні з епізодами з таких фільмів, як «Місія нездійсненна», «Гладіатор», «Майстер та Маргарита»: кульмінації вирізок з фільмів чудово гармоніювали з музикою. Однак, на цьому сюрпризи не закінчилися. Дуже сподобалась глядачам підбірка з сюжету до фільму «Фантомас», також всіх здивував один з диригентів, який вийшов на сцену у масці головного героя та розважав публіку: у залі лунав сміх та гучні оплески!









Після антракту, який тривав близько 15 хвилин, прозвучали всім відомі треки з шедевру Квентіна Тарантіно «Кримінальне чтиво». На початку наступного саундтреку з фільму «50 відтінків сірого» по залу пролунали смішки, однак чудовий голос солістки під час виконання пісні Beyonce «Crazy In Love» нікого не залишив байдужим. Виступ сподобався мені навіть більше за оригінал. Далі для порівняння були заслухані в поєднанні з картинками на екрані два варіанти фільму «Агент 007», заспівана прекрасна композиція Адель «Skyfall».







Найбільшою кульмінацією вечора, на мій погляд, стали виступи після слів ведучої «Давайте проверим, какие у нас мужчины?»: два Віталії по черзі диригували оркестром, який виконував відомі мелодії з фільмів про Шерлока Холмса. Публіка своїми оплесками вирішувала, які зі стрічок та мелодій на їх погляд більш вдалі: радянська з Василем Лівановим, американська з Робертом Дауні-молодшим чи британська з Бенедиктом Камбербетчем. Напрочуд харизматичні диригенти завоювали серця присутніх своєю оригінальністю та створеною атмосферою. Єдине, чого не вистачило особливо мені, - це саундтреку з фільмів про Гаррі Поттера, який був в афіші, та, на жаль, не пролунав впродовж вечора.









Після закриття завіси публіка не хотіла відпускати колектив оркестру, тож голосні оплески, свисти, вигуки «браво», «хочемо ще», «на біс» не залишили іншого виходу гостям вечора, як ще раз зіграти, вже з невеличкою імпровізованою програмою. Після виконання декількох додаткових композицій зала нарешті дозволила оркестру розійтись, були чутні перемовини поміж людей на кшталт: «Коли вони приїдуть наступного разу?», «Потрібно відвідати ще раз», «В якому місті чекати наступний концерт?» та ін.







Можна з впевненістю сказати, що Дніпропетровськ з радістю зустріне симфонічний оркестр «Lords of the Sound» вже найближчим часом! Дякуємо за чудовий вечір та позитивні емоції!











Анюта Погребняк
Фото: Анастасія Тягній

спеціально для indarock.com

Автор: Pobeda

Похожие публикации: