DIRE STRAITS в Киеве



Репортаж с концерта: The Dire Straits Experience. Опыт удался!

Фотоотчёт: DIRE STRAITS в Киеве (фото)

Минуло вже більше 35 років з того дня, коли початкові акорди композиції Sultans Of Swing ("Повелителі свінгу") вперше зазвучали в ефірі по всій планеті. І 20 років тому, коли рок-гурт Dire Straights припинила своє існування, вона залишила каталог надзвичайно чудових композицій і музичних творів, що увійшли у золотий фонд рок-музики. З плином часу їхня репутація стала ще міцнішою. Рекордна кількість проданих альбомів - понад сто двадцять мільйонів штук - продовжує зростати і далі, по мірі того, як нові молоді фани приєднуються до всесвітньої спільноти шанувальників таланту цієї команди.

На тлі двадцятирічної перерви і всезростаючої потреби почути один з найбільш драматичних пісенних збірок в історії рок-музики, Кріс Уайт (Chris White) та інші учасники Dire Straights організували групу на благодійний концерт в Королівському Альберт-Холі (The Royal Albert Hall) в 2011 році. На роль соліста був запрошений поет-пісняр Теренс Райс (Terence Reis). За три з половиною роки група дала понад 150 концертів в 25 країнах світу.

Dire Straights Experience об'єднав у собі найзірковіший склад з кращих професійних музикантів, будь-коли існуючих у Великобританії. Спільно вони попрацювали із завидною кількістю рок-зірок першого ешелону, серед яких, зокрема, Марк Нопфлер, Девід Гілмор, Ерік Клептон, Пол Маккартні, Елтон Джон, Девід Боуї, Мік Джаггер, Тіна Тернер, Ван Моррісон, Том Джонс і Шеріл Кроу. Зовсім недавно до групи приєднався ударник Кріс Уїттен (Chris Whitten), котрий у складі Dire Straights у свій час відіграв 229 концертів у 19 країнах.

І так вже склалося, що ці пісні, з усіма притаманними їм запалом, величністю і запаморочливою красою, знову звучать наживо ... для шанувальників, які й забезпечили їм довге життя.







Автор: Juriy

Похожие публикации: