ПАН ПУПЕЦ`



Івано-Франківський гурт, що складається з трьох учасників та носить дивну назву, створено 2004 року.
Історія традиційна: грали в різних гуртах, шукали свій саунд…врешті знайшлися і створили той самий саунд. На що це схоже? На коктейль у якому кожен знайде для себе потрібний інгредієнт, результат синтезу гітарного драйву, басового груву та несамовитих драмових ходів які у комплексі створюють те, що ми називаємо Пан Пупец`.
Кінцевий продукт гурту публіка отримує в чистому вигляді, так як «пупці» не обмежують себе форматними рамками, плюс, записаний та готовий до релізу матеріал не проходить через фільтри саундпродюсерів. Щодо стильових тегів - тут музиканти залишають простір уяві слухача.
За час свого існування команда реалізувала студійний альбом («Пан Пупец» 2006) та два EP - «P.Z» (2009), «П’ятниця – хлоп’ятниця» (2013). Записують музиканти свій матеріал на місцевій незалежній студії «Frost Magnetic Rec», що була заснована басистом гурту. На пісні «Байдарка», «Свист Гір», «Земля» та «Курва Мама» знято відеокліпи. Остання відео робота неоднозначно сприйнята масмедіа та непройшла цензуру деяких ЗМІ.
Концертна діяльність гурту включає в себе виступи на масштабних фестивальних майданчиках України та Польщі, таких як «Рок Січ», «Захід», «Славське Рок», «Республіка», «Під камінь», «Тустань», «Goblin Show», «Потяг до Яремче», «EKOlomiya». 2008 року Пан Пупец` гастролюють разом з киянами «Борщ» та австралійськими інді-рокерами «Asleep At The Park» в рамках туру «Емінема нема». У тому ж 2008 створюють разом з Сашком Піпою (ВВ, Борщ) разовий проект «Пан Піпа». У 2009 музиканти повідомили про вихід в світ нового міні-альбому під загадковою назвою «P.Z.» у якому музиканти висловлюють своє захоплення народному артисту України – п. Павлу Зіброву. Також колектив продемонстрував нову відео-роботу на гуцульську композицію «Свист гір» що увійшла до дебютного диску групи. Цікавим стало те, що робота є мультиплікаційною з застосуванням аплікативної техніки. У 2010 у крісло ударника покидає Андрій Михайлов, а його місце займає Олег Федик. В 2011 році гурт приймає участь у зйомці фільму «Потяг до Яремне. 40 років потому». Святкуючи 350-у річницю рідного міста у 2012, музиканти грають в прямому ефірі місцевої радіостанції та викладають у всесвітній мережі відео зняте під час ефіру, тим самим доказуючи, що Пан Пупец` - гурт, який «правильніше» слухати наживо. У 2013 відбувся реліз ЕР «П’ятниця – хлоп’ятниця» - міні–альбом, в якому чути доросліший саунд та серйозна заява про те, яким цікавим та багатогранним буде їхній новий альбом.
У цьому році Гурт Пан Пупец’ випустив свій другий альбом у незвичному форматі та з незвичною назвою «Дабудай». Власне окрім самого диску з піснями, це ще й ілюстрована книжка на 24 аркуші. 12 пісень, 12 ілюстрації та тексти – саме так, переконані музиканти, і повинен виглядати їх нова збірка «Дабудай». Кожен текст – переживання, досвід, мрія, сон, страх. Кожен звук – результат тривалих пошуків. Сам альбом дуже різноплановий, і в межі одного музичного стилю його затиснути важко. Та й для чого, коли є пізнаваний характер пісень.
Гурт Пан Пупец’ з квітня цього року вирушив у всеукраїнський тур на підтримку нового альбому. Паралельно йде робота над зйомкою нових відео робіт.
За час творчої діяльності до «ПП» проявляли цікавість й відомі особистості української рок-сцени.

ВХОД 30 ГРН
СТАРТ 19:30

  • Где: клуб "Akuna matata", Пушкинская, 5, Харьков
  • Дата: 23.10.2014
  • Цена входа: 30 грн.
  • https://vk.com/event75604142
Автор: Pobeda

Похожие публикации: