Прес-конференція з організаторами фестивалю «Республіка». Пост-реліз



6 вересня у пабі «Команда» головний організатор «Республіки» Андрій Зоін та координатор головної сцени Ольга Чайковська розповіли про цьогорічний фестиваль.

Андрій Зоін: «Ми готувалися до четвертого фестивалю в складних умовах. Ще два тижні тому думали, що подія може не відбутися, але нам вдалося пояснити, що «Республіка» - це в першу чергу не розважальна подія. Виручені гроші будуть передані на реабілітацію поранених та допомогу військовим. Крім того, кошти, які раніше ми витрачали на малюнки, також підуть на благодійність.

Цього року буде три малюнки, які зроблять на отримані з грантів гроші. «Запальний танок» виник під час Майдану – це дуже символічна робота. Свого роду натяк, адже на ньому зображена людина з коктейлем Молотова. Роботу над малюнком ми плануємо закінчити в неділю.

У рамках фестивалю буде проведено майстер-клас з протестного графіті. Також приїжджає група «Другий фронт», які малювали на Майдані. Крім того, до нас приєдналися друзі WIZ-ART зі Львова, які показують фільми. Цікава екоштука: крутиш педалі – дивишся кіно.

Цього року на сценах фестивалю виступлять багато гуртів зі сходу – це наші друзі з Донецька, Горловки, Краматорська, яких ми завжди цілеспрямовано привозили. Так ми показуємо, що ми такі ж як вони. Саме ці люди під час подій піднімали українські прапори. Кожна людина зі сходу, яку ми можемо залучити на нашу сторону – може залучити ще сотню людей. Я вважаю, що якби ми так робили протягом десяти років, можливо, цієї війни і не було б».

Ольга Чайковська: « Цього року кожен гурт, що виступає на «Республіці» віддає відсоток з гонорару на потреби арміі та реабілітацію поранених. Trubetskoy виділив певну суму та мерч «Ляпис Трубецкой». Dakh Daughters також пожертвували значну частину гонорару і так кожен. Кожна копійка, кожна акція – це допомога».

Слідкуйте за змінами у програмі та новинами фестивалю на офіційній сторінці http://respublicafest.com

Автор: Pobeda

Похожие публикации: