Драйв вагою у 100 пудів

З 11 по 13 липня під Дніпропетровськом пройшов гучний рок-фестиваль під назвою «100Пудівка». На два дні невелике село Раково у Синельниківському районі наповнилося шаленою атмосферою запального драйву, музики та свободи. На сцені фестивалю виступили майже два десятки гуртів, а число глядачів сягнуло двох тисяч.

 

 
Для дніпропетровців Стопудівка – це вже не тільки назва чергового заходу. Певною мірою це стало стилем життя, який обирає активна молодь, бо недаремно своєрідним девізом фестивалю є гасло «Життя яскраве!». Силами суспільного молодіжного руху «К12» майже покинуте село перетворилося на етно-еко-поселення з територією, облаштованою побутом та якісним концертним майданчиком. Здається, що кожна дрібничка тут заряджена позитивною енергією та натхненням. На фестивалі панує дух справжньої свободи, патріотизму та невимушеності. Вигадливо розмальовані будинки, наметове містечко просто посеред степу, дощаний душ на свіжому повітрі, посиденьки біля багаття – і все це під звуки живої музики у виконанні улюблених місцевих гуртів та столичних хедлайнерів.

 

 

 

 
Першого дня глядачів фестивалю розважали вже досить відомі у дніпропетровському колі гурти PLUS, Санкидеда, Radionika. Також 11 липня на сцені з’явилися майстри українського інді-року «Кімната Гретхен», завжди яскраві “Red wolf” та хедлайнери цього вечора гурт «Гражданин Топинамбур», який сам себе іменує «Театром жорсткої естради». Дійсно, те, що вони виконували протягом свого виступу, складно назвати простим концертом, адже головним інструментом цього колективу є артистизм, за допомогою якого вони ефектно обігрують кожну свою пісню.
У кінці вечора на глядачів чекало потужнє фаєр-шоу з патріотичними мотивами від театру «Аделаіда», а найстійкіші відвідувачі розважалися на ночі діджеїв ABSTRACT BEATS та під гітарні співи біля багаття.

 

 

 

Другий день фестивалю розпочався із занять хатха-йогою. Всі охочі (а їх зібралося немало) розташувалися на галявині неподалік від сцени та під керівництвом досвідченого інструктора опановували це індійське таїнство.

 

 

 
У вільний від концертів час кожен міг обрати заняття до душі – переймати основи бойового мистецтва у вправних козаків, побувати на справжній зеленій фермі, придбати ексклюзивні якісні речі на виставці товарів handmade, власноруч спробувати зліпити глиняні вироби або ж відвідати майстер-клас з боротьби тхеквондо. Для найенергійніших клуб активного відпочинку «Адреналін» (KAVA) приготував цікаве дозвілля у вигляді слеклайну, квесту по території фестивалю, стрільби з арбалету та прокату балансбордів.

 

 

 

 

 

 

 

 
Найяскравішим моментом у прямому сенсі цього слова став фестиваль фарб «Холі» (Кольорове божевілля). У цьому давньому індійському святі прийняла участь більша частина гостей, і це було справді неймовірне видовище. У рамках заходу пройшов також патріотичний флешмоб, під час якого учасники розділилися на дві команди та змішали у повітрі фарби кольорів українського прапору.

 

 

 
Другий фестивальний день відкривала молода дніпропетровська команда під назвою “U, MARIANNA”, солістка якої вражала неординарним виглядом та кольором волосся.

 

 
Наступним на сцену вийшов гурт FORGOTTTEN LIZZARD, що запам’ятався насамперед чарівною скрипкою у своєму складі.

 

 
Колектив «ТРИМАЙСЯ ЗА» завоював симпатію аудиторії завдяки безперечній злагодженості у музичному відношенні, непідробним емоціям та надзвичайно веселій рок-версії хіта «18 мне уже». Найпалкіші прихильники навіть винесли соліста гурту зі сцени на руках.

 

 
Продовжила лайн-ап відома дніпропетровська команда «КОТ ДА ВИНЧИ». Не дивлячись на хвилювання, зумовлене перервою у своїй концертній діяльності, вони чудово відіграли свою частину, присвятивши одну з пісень героям небесної сотні.

 

 
Після цього грали молоді й амбіційні LIMITED EDITION, що виконували репертуар англійською мовою, та «Дом Грибоедова», які окрім власних пісень виконали цікавий іронічний кавер на пісню «Зимняя вишня».

 

 

Напевно, відкриттям Стопудівки можна назвати гурт «Натоличь бенд». За півроку свого існування вони вже встигли завоювати серця багатьох прихильників у рідному Дніпропетровську. Вільно та впевнено вони зіграли свій сет-лист, що складався також з каверів відомих пісень. Соліст колективу вдало імітував голоси Святослава Вакарчука, Андрія Хливнюка, Тараса Тополі, не забуваючи привносити у вокал і свої власні нотки. Під час їхнього виступу поле перед сценою вже повністю перетворилося на справжню фан-зону.

 

 
Потім глядачі почули гурт «MORJ» з потужним контрабасом у своєму складі, та гостей з Харкова – колектив WE ARE!! Останні вразили своєю надзвичайною зіграністю та щирістю у спілкуванні з залом.

 

 

 
Гурт «Масса причин» заслужено отримав право виступати безпосередньо перед виходом головних хедлайнерів концерту. На сцені Стопудівки вони впевнено повторили власний минулотижневий успіх з презентації нового альбому, зігравши пісні, що вже встигли стати улюбленими у слухачів.
Чекаючи виходу першого хедлайнера – гурту «Крихітка» - публіка злагоджено, дружньо та зворушливо заспівала гімн України. Було помітно, що музиканти приємно здивовані такому щирому прийому. Солістка Олександра Кольцова настільки легко поводилася на сцені і зачаровувала своїм чистим голосом, що вдячна публіка просто-таки шаленіла під час їхнього виступу.

 

 
А вже після появи на сцені гурту «Антитіла» фестивальне поле просто перетворилося на суцільний танцюючий натовп. Кожну пісню артисти співали разом з глядачами, кожен хіт зустрічався із захватом. Найактуальніші пісні - «Смотри в меня в упор», «Незалежний», «Над полюсами» - викликали найбільший ажіотаж і виконувалися немов у єдиному пориві. Однаково задоволені публіка та музиканти не помітили, як промайнув час виступу.

 

 
Ми поцікавилися в організатора фестивалю Дмитра Хозіна, як він сам оцінює фестиваль цього року. За його словами, все, що було заплановано, втілилося в життя. У порівнянні з минулим роком кількість відвідувачів збільшилася з 1200 до 2000 чоловік, а також значно покращилася власне сама програма фестивалю. Також він відзначив, що організувати подібний захід дійсно дуже важко, не обходилось без складнощів і несподіванок, але вся команда працювала цілодобово і вирішувала проблеми як тільки могла. Він виразив надію, що відвідувачі це відчули, адже Стопудівку планують обов’язково продовжити наступного року!

 

Більше фото: Стопудівка 2014

Тетяна Орєшкіна

Фото: Ірина Орєшкіна

спеціально для indarock.com

Автор: Pobeda

Похожие публикации: