Мексика, Канада, Франція, Україна під одним дахом

 

Про цікаві історії людей, яких об’єднав Євромайдан в Україні, можна писати книгу або кіносценарій. Двоє з таких нещодавно завітали до Полтави, де у пивниці „Сто доріг” дали незабутній концерт. „Проект народжений Майданом”, так на мою думку, доцільніше називати міжнародну акцію «Lemonchiki Проджект». Чому міжнародна? Представники Мексики, Франції, Росії, Румунії – творчий склад новоутвореного гурту. На перший погляд, звичайна історія: українська співачка Марічка Кудрявцева та канадський музикант, блогер Марк Марчик познайомилися у буремні дні Майдану.

 


 

Але незвичайним у цій історії виявилося об’єднання творчих зусиль митців. Декілька музикантів із канадського гурту «Lemоn Bucket Orkestra», лідером якого є уже згаданий Марк Марчик, долучилися до музичного бренду.

 


 

За словами організатора концертів у Полтаві Oneyro.Promo.Group Романа Коби, - це був один із найкращих виступів за всю історію концертів у „Сто доріг”. Дозволю собі з ним погодитися, оскільки вперше бачу, щоб молодий гурт, який існує декілька місяців, зібрав повну залу. І знову ж таки, незвичайність музичного проекту зіграла свою роль.

 


 

По-перше, як я неодноразово наголошую в репортажах, харизма. Кожен із учасників „Lemonchiki Проджект” є особистістю. Особистістю, яка вкладає до гурту ту частину, якої недостає, завдяки чому гурт виглядає повно, емоційно і яскраво, має свої унікальні ознаки. По-друге, пісні. Ну хто ж не погодиться поспівати і запалити танцпол разом із вокалістами під пісні „Ой, мамо, люблю Гриця”, „Чом ти не прийшов”? До речі, демонструючи теплу, невимушену обстановку, Марія Кудрявцева виступала босоніж, глядачам це дуже сподобалося.

 


 

Третім, не менш цікавим фактором, відокремлю різноплановість проекту. Окрім музики, учасники займаються збором інформації про нинішнє становище в Україні, ставленням до наболілих подій простих українців, як впливає місце проживання та засоби масової інформації на людей.




При чому, збір інформації проводиться за допомогою відеозаписуючих пристроїв. Я стала учасницею цього своєрідного флешмобу у Полтаві, мабуть, вперше записую не я, а пишуть мене. Цікаво, мені сподобалося.
Як на мене, то унікальність цього проекту полягає в тому, що вони не проживаючи в Україні, знають про неї більше, ніж більшість таких собі „патріотів-українців”. Свої погляди учасники „Lemonchiki Проджект” формують спираючись не на ЗМІ, а досліджуючи точку зору самих українців. Вони беруть лише факти, а вже потім їх аналізують. Що є рушійною силою цих людей, чому житель Франції, Мексики чи Канади настільки переймається нашою долею? На моє глибоке переконання: людина, яка поважає і любить свою державу, зуміє з такою ж повагою відноситися до населення інших країн. За це гурту „Lemonchiki Проджект” честь і хвала!



Світлана Борисенко

 спеціально для indarock.com

Автор: mitjaj4uk_1

Похожие публикации: