“Within Temptation” по-українськи. Український гурт “Delia”

 

У вересні 2005 року в Україні народився гурт “Delia”. Неймовірно, але їм вже дев’ять років.
Увесь цей час “Delia” не припиняє дивувати своїх фанів та любителів важкої музики своїми хітами. Ключовими елементами гурту є: сильний жіночий вокал с нотками лірики, що бере тебе за душу й заворожує своєю гармонією, як тільки ти його почув. Але це не все! Цей чудовий голос доповнюють клавішні із симфонічним нахилом та жагучі ритми, які змушують швидше битися твоє серце. Саме це й відрізняє їх від інших колективів на важкій українській сцені.

Дуже часто стиль їхньої музики характеризують як готично-симфонічний метал. Та не зважаючи на це, “Delia” намагається креативно підходити до творчого процесу створення своєї музики, знаходячи щось нове й більш цікаве! Всі їхні пісні на рідній український мові. Мабуть це єдиний гурт в Україні, який виступає на одній сцені з хором.
Починаючи з 2005 року вони гастролюють по всій Україні зі своєю чудовою музикою. На рахунку цього “важкого” гурту вже існують 2 сингли, альбом, а також 3 офіційних відеокліпа.

 

 

 

Детальніше поговоримо про їхню творчу діяльність.

В квітні 2009 року вони презентували дебютний відео кліп на пісню “Мертве місто”, випустивши його в українській та англійській версіях. Він свого роду чимось нагадує невелике документальне кіно про Чорнобильську АЕС, в якій 1986 року відбулася аварія, що призвела до загибелі міста, про це нам каже сама назва відео. Також кліп розповідає про саме місто Прип’ять, про минулих мешканців та постраждалих від аварії.

 

 

А вже у січні 2010 року світ побачив й другий відео кліп гурту, що має назву “Забутий рай”. Для зйомок відео, було обрано таку місцевість на території України, про яку мало хто знав.

 

 

А в 2012 році колектив зняв ще один відеоролик на пісню “Вогонь” й зовсім нещодавно в інтернеті з’явилося відео, де “Delia” виконує кавер-версію пісні “Love the way you lie”.

 

 

Що ж стосовно до альбомів, то 5 лютого 2010 року вийшов дебютний альбом “Спогад”, який включає в себе 13 пісень та 2 бонусних трека. Презентували альбом в клубі “Бінго”, а після презентації було організовано тур по всім містам України в підтримку альбому.
З 2005 року колектив активно приймає участь в різних фестивалях, як в українських, так і в міжнародних. За ці дев’ять років гурт отримав гран-прі фестивалю “Рок Ластівка” 2007/2008 сезону, зайняв друге місце у фестивалі “Bongo Cover Fest” 2008 сезону, вони є учасниками і лауреатами міжнародних фестивалів: “Про рок”, “Діти Ночі”, “Global battle of the bands” та багато інших.

Це тільки початок їхнього нелегкого шляху в подальшій творчій діяльності, їм належить пройти ще через багато перепон, щоб дійти до великих висот. Тож побажаємо гурту “Delia” удачі й везіння в їхній праці!

Автор: Alyona

Похожие публикации: