Людина - досить цікавий витвір природи

„Вона є частиною природи” – наголошує лідер гурту „Очеретяний кіт” Роман Кріль. Любов до рідної Вінниці, природи західного краю не заважає музикантам постійно мандрувати. Цього разу дорога „Очеретяного кота” уже вчетверте повернула до Полтави. Маза-хата-рок (так визначають власний стиль виконання самі музиканти) не залишає полтавців байдужими, тож вони винагородили вінницьких гостей завітавши недільного вечора до Muza-barу. За словами Романа Кріля „маза-хата” похідне від хати-мазанки, які будували раніше, хоча й зараз можна знайти декілька таких хатинок у віддалених селах України.

 


Повернемося до виступу „Очеретяного кота”: концерт поділявся на два відділення з перервою в кілька хвилин для перепочинку. Програма музикантів включала як добре відомі пісні, так і нові напрацювання гурту. Окрім того, їх репертуар включає декілька переспівів: українські народні – „Там живе Марічка”, „Черемшина”, "Водограй" на біс гості порадували слухачів, мабуть, найвідомішою українською піснею „Червона рута”. Під час виступу Роман не упускав нагоди поспілкуватися із слухачами, розповісти про пісні, а також запросив присутніх на фестиваль місцевого масштабу, який проходить у селі Демидівка Вінницької області. Гурт „Очеретяний кіт” – постійний гість даного мистецького дійства.

 


- Демидівка надзвичайно мальовниче місце: у центрі велично красується православна церква, через усе село повільно протікає річка Рів, а водоспад взагалі мене зачаровує своєю первозданною красою. На мистецькі фестивалі у Демидівці ми запрошуємо громадських активістів, музикантів, поетів, художників. Нашим гостем був відомий поет та прозаїк Юрій Андрухович. Особливістю фестивалів є місце проведення. Природа діє на нас заспокійливо, пробуджує потаємні струни душі. Особисто мене вона надихає, я відпочиваю разом із нею. Коли приїжджаю після довгих концертів додому, обов’язково іду до лісу відновлювати сили та черпати енергію. Люблю милуватися Демидівським водоспадом, ганяти косуль (сміється). Українська природа надзвичайно гарна та мальовнича. Люди є невід’ємною її часткою, навіть більше – людина один із найцікавіших витворів природи. Нам даний розум, і, на мою думку, природі цікаво спостерігати за тим, як ми використовуємо дані нам знання. –розповів вокаліст гурту „Очеретяний кіт” Роман Кріль.

Світлана Борисенко

 спеціально для indarock.com

Автор: mitjaj4uk_1

Похожие публикации: