5 Vymir @ PINTAGON

Группа 5 Vymir, достаточно обросшая мхом на киевской сцене, словно лодка плывет по волнам всевозможных звуков, гармоний, нот, созданных квартетом из четырех инструментов и надувает свои паруса звучным голосом летней теплоты и слегка припекающим солнцем, которого сейчас так не хватает.

Гурт було засновано у Києві трьома однокласниками у віці 12 років. Українська публіка відкривала для себе новий гурт поступово. Спочатку 5 Vymir був одним із представників київського андеграунду, граючи панк із мелодикою 60-х у тісних маленьких клубах на околицях столиці. Перші пісні записувались вдома, але швидко розходились у соціальних мережах і таким чином гурт збільшував коло своїх слухачів. Це був 2008 рік.

У Києві про 5 Vymir серйозно заговорили через 4 роки – навесні 2012 після виступу у Crystall Hall – одному з найкращих клубів України. Восени того ж року вийшов дебютний англомовний альбом гурту з однойменною назвою "5 Vymir". На презентації клуб Диван був забитий вщент, а пісні з альбому потрапили на радіостанції України та інших країн, зокрема США. Декілька американських і російських авторитетних музичних видань написали схвальні рецензії на альбом.

Влітку 2013 року вийшов новий сингл "Так тихо", який лише за першу добу на офіційній сторінці групи на SoundCloud прослухало більше 1000 чоловік. Пісня 5 тижнів лідирувала у Топ-10 і за підсумками 2013 року зайняла 7 місце у річному хіт-параді на закарпатському радіо Тиса-fm, а також потрапила у ротацію на інші радіостанції України. 15 жовтня вийшов відеокліп на цю пісню й одразу потрапив на провідні музичні телеканали. 5 Vymir розпочав тур Україною, кульмінацією якого став концерт у Малій Опері в Києві і вихід нового синглу "Я і море".

Стоимость билетов - 50 грн.

 

  • Где: Pintagon art-club, Данилевского ул. 26, Харьков
  • Дата: 28.03.2014
  • Цена входа: 50 грн.
  • https://vk.com/5vymir_kharkiv
Автор: Pobeda

Похожие публикации: