"В кожного гурту є білий і чорний списко міст. Полтава у нас в білому", - Тарас Білка, гурт "Крапка"


27 квітня, в пивниці "Сто доріг" відбувся концерт запорізького гурту "Крапка". Етномузика, старовинні музичні інструменти, цікава манера виконання привертають увагу слухачів. Нам вдалося домовитися про передконцертне інтерв'ю з Тарасом Білкою, солістом запоріжців.
Перед концертом метушні було доволі, музиканти готувалися, налаштовували інструменти, та все ж таки, Тарас Білка погодився приділити трішки часу і поговорити.
- Ви вперше виступаєте в "Сто доріг"?
- Ні. Вже раз третій чи четвертий. А загалом в Полтаві вже вп'яте. Під час одного з виступів ми познайомилися з Андрієм Боркуновим, солістом гурту "Онейроїд". Нам взагалі подобається виступати в Полтаві. Це місто відноситься у нас до білого списку. У кожного виконавця є білий і чорний список міст. Полтава, Суми і Вінниця входять в трійку білого списку. А про чорний список вам ніхто не скаже.

- Скільки років існує гурт?
- З 2009 року. Тарас Василенко займався сольним проектом, і він попросив про допомогу. Я прийшов до нього, взявши з собою сопілку. І от так за 1 годину ми зробили 6 пісень. Наш гурт ми починали вдвох, а потім до нас приєнався Дмитро.

 

- За час існування гурт "Крапка" став бажаним гостем на багатьох фестивалях: "Підкамінь", "Тарас Бульба"," ROCK'N'BALL". Що ви вважаєте найбільшим досягненням гурту?
- Цього року на "ROCK'N'BALL" не приїдемо. Два роки підряд не їздитимемо, щоб не приїдатися. А найбільшим досягненням гурту я вважаю те, що ми утворилися.


- А над чим варто ще попрацювати?
- Над чим варто працювати гурту, над тим і працюємо. Звичайно ж, над альбомами. Оскільки ми випускаємо різні за напрямами альбоми, і етно, і реггі, а також працюємо над шансоном.

 

 

- Крім музики ви займаєтеся журналістикою. Як вдається поєднувати, адже робота вимагає немало часу?
- Це легко, оскільки можу і знімати, і виступати. Часто таке трапляється, що їду на фестиваль, і в якості вступаючого, і знімаю також. До речі, я не один журналіст в гурті, Тарас Василенко працює в газеті.


- Дякую, що приділили мені час. Бажаю вам вдалого виступу!
- Дякую.

Светлана Борисенко

специально для indarock.com

Фото: группа "Крапка"

Автор: mitjaj4uk_1

Похожие публикации: