Public Image Limited в Києві

В п’ятницю 20-го травня в Києві без шуму не обійшлось. Незважаючи на похмуру погоду і дощ, повітря було насичене бунтарством і безвладдям. Кожен бажаючий міг в свої п’ятдесят відчути себе сімнадцятирічним хуліганом, натомість молодь мала змогу поринути в старі добрі вісімдесяті, оскільки в ті часи ще знали ціну палким вечіркам в стилі панк. Джонні Лайдон зі своїми хлопцями з PIL перенесли всіх в паралельний світ.

Можливо хтось скаже, що дідулям давно вже треба на пенсію, що порох в порохівницях вимок, але за зморшками молодість не сховати. І Роттен, посилаючи всіх в різні сторони в переривах між піснями, запалював, запалює і буде запалювати серця приємним ароматом епохи.

Представляли Лондонських «шибайголов» наші рідні «Брати Гадюкіни», які в свої часи дали зрозуміти, що українці теж вміють робити отой рок’н’ролл про якого так всі багато говорять, і дали поштовх народній рок-сцені. Гадюкіни запевняли, що в молодості слухали Public Image Limited і їм велика честь виступати на одній сцені з культовими легендами.







































Тяжко сказати, що мотивувало PIL заскочити в нашу країну, мабуть хтось сказав, що в Україні є панкі. Але ми є!!! Тому бажаючих побачити «в живу» легенд було вдосталь. І як Pil вийшли на сцену зал почав викрикувати усе, що згадувалось з старих пластинок записаних з живих концертів. Не обійшлось без слему, але більшість глядачів стояли з відкритими щелепами і не могли повірити, що перед ними стоїть законний засновник панк-музики.













Команда зіграла декілька пісень з останнього альбому та з минулих напрацювань.

Стосовно Sex Pistols не було зіграно жодної пісні. Взагалі Роттен вже давно змінив свій стиль залишивши лише влучні тексти та харизму, яка підвладна тільки йому. Збираючи тисячі людей в своєму «Грейт Брітан» йому нічого не коштувало зібрати цілий Atlas в Києві.

















Не можна говорити за кожного присутнього на тому концерті, але почуття про які так багато говорили в минулому, ніби тебе рве на шматки і кидає в машину, яка спустошує все, були відчутні. І ті хто так палко заявляв, що можна не бути музикантом, щоб творити історію стояв перед тобою. Будемо сподіватися, що це не останній приїзд PIL в Україну і що вражати вони будуть вічно.

Панасюк Олександр
Фото: Губаревич Олег

спеціально для indarock.com

Автор: Pobeda

Похожие публикации: