«Нічні» посиденьки з Арсеном Мірзояном

Нещодавно у невеликому, але надзвичайно затишному дніпропетровському закладі «Підпілля Махно» у рамках туру під назвою «Ніч» відбувся концерт одного з найчуттєвіших та найщиріших співаків нашої країни – Арсена Мірзояна. «Виходець з народу», «сталевий голос країни» - все це говорять про самобутнього і талановитого Арсена, і Дніпропетровськ особисто у цьому переконався.



Того вечора зал «Підпілля Махно» був просто переповнений прихильниками музиканта. Стрілки годинника вже перевалили за восьму, а люди все прибували. У кожного в руках – квиток зі світлиною співака, а на обличчі – вираз зацікавленості, нетерплячості та ліричної задумливості. Можливо, так діяла атмосфера цього особливого концерту – напередодні весни на радість усіх присутніх рок-н-рольний драйв було рішуче замінено на душевну акустичну програму. І це лише посилило відчуття слухачів, адже романтичні авторські пісні у супроводі фортепіано (Станіслав Лаврик) та саксофона (Володимир Лєбєдєв), здавалося, проникали у найпотаємніші куточки серця.







Розпочинали концерт добре відомі композиції музиканта «Не на людях» та «Капронові банти». Своєрідною «фішкою» виступу Арсена є спільне виконання пісень артистом і глядачами, а для автора-виконавця це є найкращим підтвердженням любові слухачів. Цьому сприяла ще й атмосфера закладу – безпосередня близькість сцени та відсутність бар’єрів створювали ефект присутності.



Музика Арсена Мірзояна – різноманітна та багатогранна, а теми його пісень не лише сповнені ніжної романтичної лірики – іноді вони вражають своєю серйозністю та б’ють прямо у серце своїми гостросоціальними темами. У певний момент очі Арсена стають темнішими, а обличчя – серйознішим. Одна за одною йдуть пісні-реквієми: спочатку на весь зал лунає багатоголосе виконання пісні Кузьми Скрябіна «Спи собі сама», потім звучить композиція «Екзюпері», присвячена гарному товаришу Арсена – загиблому льотчику О. Т. Богомазову, а також філософська пісня «Бувай, малий». Не забуває Арсен і про наболіле – з особливим болем та щемом у серці виконує свої найактуальніші твори – «Ластівки над містом» та «На край землі».



З особливим захватом публіка сприйняла головну пісню цього вечора – «Ніч», проспівавши її разом з автором. Ніжні акорди фортепіано та саксофона перепліталися з ліричною мелодією, зал завмер у єдиному пориві, а на обличчі Арсена з’явився вираз дійсно щасливої людини. Після закінчення він подякував дніпропетровцям та відверто зізнався, що це було навіть краще, ніж секс.





Три рази музиканти йшли зі сцени та знову поверталися на неї – невтомні слухачі знову й знову запрошували їх «на біс». На останній пісні «Зимовий пляж» Арсен, легко танцюючи, зійшов зі сцени. Хочемо побажати йому так само легко підкорювати нові музичні вершини та досягати нових творчих успіхів, а також повертатися у Дніпропетровськ, адже там на нього точно чекають!



Дивитися фото: Арсен Мірзоян у Дніпропетровську (фото)

Тетяна Орєшкіна
cпеціально для indarock.com


Фото: Анастасія Антипова

Автор: Pobeda

Похожие публикации: