Vivienne Mort та їх «Готика»





Незабутнім видався вечір у всіх, хто прийшов 11 жовтня до харківського "Jazzter"у: Vivienne Mort презентували свій новий альбом «Готика». Моє знайомство з гуртом відбулося зовсім нещодавно – з пісні «Лети». Сподобалось, послухала ще кілька. Відчуття були на рівні симпатії: жодних тобі захоплень. На концерт потрапила майже випадково, і от тепер захопилась-закохалась.



Vivienne Mort до Харкова приїхали вдруге і вперше – повним складом. Зібрали повний зал такої «різношерстої» публіки, що аж дивно: від шалених хлопців з дредами до чоловіків з виглядом президента (краватка, костюм – все як треба). Виступ затримали на півгодини, тому передмов не було: перед початком концерту музиканти у прямому сенсі «напустили диму», світло вимкнули, на сцену вийшли у масках. Символічно розпочали піснею «Темно». Довго «розкачувати» публіку не довелося. Уже на другій пісні стрибали всі. Порадував мультимедійний екран, який встановили на сцені: відеоряд був просто неперевершеним. Між піснями показували шматочки кліпу на пісню з нового альбому «Риба».



Даніела «перетворювала людей на квіти». Грала на клавішних, співала так, що на місці встояти було просто неможливо. Після того, як виконала нову пісню (ймовірно, написану під впливом останніх подій в Україні), сказала: «Боже, плачу вже. Кошмар!» З перших же слів «сьогодні вночі забрали тебе…» дійсно мороз пішов по шкірі. «Сліди маленьких рук» викликали таке собі «мімімішне» колективне «оооооооо», і ми разом попіднімали долоньки вгору. Тепло було!



Гуртові публіка, здається, сподобалась не менше, аніж вони нам. Багато дякували, до землі кланялися і повітряні цілунки до залу посилали. Та й посміхались щиро і щасливо. Але Харків же не промах, Харків же просто так не відпустив. Щойно музиканти пішли зі сцени, всі разом заплескали в долоні і закричали: «Ле-ти, ле-ти, ле-ти!». Тож Vivienne Mort швиденько повернулися. Заспівали разом із залом так, немов усі ми давні хороші друзі. Потім для всіх бажаючих були фотки й автографи. На офіційній сторінці гурту в ВК з’явилося таке: «Ви особливі слухачі, ви не боїтеся, що на концертах вас також видно! Просто з іншої сторони. Ви живете і все пропускаєте крізь себе, ви цікаві. Нам дуже з вами пощастило. Дякуємо!».

Після концерту відчуття теплоти лишилось і ще чогось такого, що до сих пір «не вивітрилось». Говорити можна багато, але краще почути все самим. Тур триває, тож вирушайте за дозою «Готики». А особисто я дякую за пробуджене відчуття життя.

Ганна Гунько
спеціально для indarock.com

Автор: Pobeda

Похожие публикации: