5-7 вересня 2014 Фестиваль Respublica (Республіка)

 

Репортаж читать здесь: Respublica fest. Version 2014.

Четвертий міжнародний фестиваль, три фестивальні дні, близько 40 кращих музичних колективів країни та зарубіжжя, та команди райтерів, які змінюватимуть місто


Четвертий міжнародний соціо-культурний фестиваль «Республіка» відбуватиметься із 5 по 7 вересня у місті Кам’янець-Подільський.

«Республіка» відома також як фестиваль із некомерційною схемою проведення. Щороку оргкомітет витрачає усі зароблені кошти на створення малюнків на фасадах міських будинків у депресивних районах. Саме завдяки цьому фестиваль шалено популярний як серед молоді, так і серед українських та світових митців.
Цьогоріч фестиваль «Республіка» нестиме у маси культурно-просвітницьку ідею, обрамлену різноманіттям лекцій, майстер-класів тощо.

Фестиваль «Республіка» цього року приділить якомога більше уваги тому, аби об’єднати людей зі сходу та заходу України. У 2014-му році на фестивалі творитимуть, читатимуть та виступатимуть митці з різних куточків України. Зокрема, музична частина фестивалю стане прикладом того, як культура може згуртувати людей, адже на сцені «Республіки» виступатимуть музиканти не лише з-за кордону, центральної чи південної України, а й зі Сходу: Jinjer з Горлівки, The Patch з Луганська та інші. Також підтримати фестиваль погодилися Behind the Masquerade з Німеччини та Nadija з Польщі.

У художній частині фестивалю художники (райтери) працюватимуть над розписуванням фасадів будинків по всьому місту. Оргкомітет фестивалю має на меті залучати до художнього оформлення не лише райтерів та волонтерів, а й мешканців будинків та перехожих. На фестиваль готують свої ескізи уже такі майстри балончика й пензля як Стрелков та арт-група Другий Фронт (Київ), Добрые Люди (Донецьк), М97 (Одеса), Кальков (Луцьк) – ці художники-муралісти працюватимуть над фасадами будинків та приміщень у Кам’янці-Подільському.
Зауважимо, що цьогоріч на одному з будинків Кам’янця-Подільського з’явиться графіті російського художника під назвою «Запальний Танок», яке створили під час подій на Грушевського,та стане нагадуванням мешканцям та гостям міста про події на Майдані.

Акції, лекції та майстер-класи
У рамках художньої частини фестивалю відбуватимуться майстер-класи із виготовлення трафаретів для протестного графіті, які потім всі учасники і намалюють. Як і щороку, у рамках фестивалю відбудеться еко-акція з прибирання каньйону річки Смотрич та інших частин міста. До акції будуть залучені волонтери, відвідувачі фестивалю та мешканці міста.
Також, цього року відбудуться лекції з урбаністики, які зможуть відвідати всі бажаючі. Вперше на фестивалі проводитимуться акції з «партизанського садівництва» - із використанням насіннєвих бомб та «зеленого» графіті (з моху).
Також, за вже звичною традицією фестивалю, вночі відбуватимуться літературні читання та акустичні виступи під відкритим небом. За участі як нових, так і уже відомих письменників та музикантів.

Музика фестивалю «Республіка»
Цього року у фестивалі братимуть участь близько 40 музичних гуртів не лише з України, а й з-за кордону. Серед уже заявлених учасників:
Скрябін
Поліна Республіка
Sciana
Тінь Сонця
Слот
Роллікс
Dakh Daughters
Jinjer
Morphine Suffering
Infected Rain
Vivienne Mort
Один в каное
Skinhate

Організатори також заявили про домовленість із хедлайнером всього фестивалю. Проте хедлайнер «Республіки» наразі побажав залишатися інкогніто та буде офіційно оголошений за декілька днів до початку фестивалю.
Квиток на три дні фестивалю коштує 150 грн  з 15.04.14.

Ти можеш придбати квиток на «Республіку» у своєму місті!

Регіональні представники:
Київ - Ніка,http://vk.com/laskastore/1
Львів - Наш ФорматКаса ЛьвівНікітаОлег
Тернопіль - Ростік
Івано-Франківськ- if
Луцьк - Іванна
Рівне - Мяч
Вінниця - Оля
Хмельницький - Андрій«Квиткова»Сергій
Кам’янець-Подільський - РустАлексей, готель “7 днів”
Івано-Франківськ -
Запоріжжя -
“Херсон”- Пантелеймон
Миколаїв - Коля
Чернівці - Бодя,Вова ,Руслана ,Карабас
Ужгород -
Дніпропетровськ - арт-центр КВАРТИРА
Одеса - МаксАрт-клуб “Шкаф”,  кафе “Бандероль” 
Кривий Рiг  
Житомир- АндрейЮрий 
Харків- Юрий 
Сімферополь-Лейля 
Хотин-Діма 
Черкаси -Максим
а також інтернет-каса <!--dle_leech_begin-->http://www.concert.ua/eventpage/respublica-2014<!--dle_leech_end-->
та <!--dle_leech_begin-->http://2event.com/events/17230<!--dle_leech_end-->

Автобусний тур з Білорусії <!--dle_leech_begin-->http://vk.com/tourrespublica<!--dle_leech_end-->

  • Где: Кам'янець-Подільський
  • Дата: 5-7 вересня 2014
  • Цена входа: см. выше
  • https://vk.com/respublicafest
Автор: Pobeda

Похожие публикации: