Хтось у Київ, хтось у Львів, ми у Кобеляки

Радісно вітала полтавська публіка легендарних зачинателів стилю регі на Україні – гурт The Вйо. Неабиякою популярністю користуються ці хлопці у нашому місті, адже Полтавщина – рідна земля відомого гурту. Першу сторінку історії The Вйо перегорнули 1991 року у Кобеляках, коли співак колоритної зовнішності Мирослав Кувалдін приніс власні пісні уже відомому гітаристу Сергієві Підкаурі. За більше ніж 20 років існування, гурт декілька разів змінював склад, неодноразово розпадався і знову відновлював свою діяльність, але незмінними залишалися Мирослав „Джон” Кувалдін та Сергій Підкаура.

 


Протягом майже 8-річної перерви (із 2000 по 2008 роки) учасники активно займалися власною творчістю. В той час як Мирослав Кувалдін співає у проекті «UnkleBanz», виступає на столичних дискотеках як Dj Мануна та працює ведучим на музичному каналі М1, Сергій Підкаура грає у полтавському гурті „Авантюра”, співпрацює з відомими українськими музикантами - Олександром Пономарьовим та Наталею Могилевською. Для останньої він написав багато хітів, серед яких „Відірватись від землі”, „Відправила месседж”, „Він не сказав ні слова”.

 



Врешті на фестивалі аматорського мистецтва „Вйо, Кобеляки” гурт оголошує про відновлення музичної діяльності, чим радує українських растафарі, для яких пісня „Зорі” звучить, як неофіційний гімн. Платівками гурт The Вйо не надто тішить шанувальників, оскільки з часу воз’єднання вони записали альбоми «Ganja» (2008), до якого увійшло 18 треків та „Є?” (2012).
Приводом для відвідування рідної Полтавщини став не лише концерт у рамках весняного туру, а й презентація новенького диску.



- До Полтави завжди приємно повертатися. Тут багато знайомих облич: одногрупники, однокласники. Наразі ми завершили роботу над альбомом „Музична мапа України”. Це не просто диск із композиціями, а музичні відгуки із різних міст України. Ми планували розпочати тур із рідних Кобеляк, але як виявилося там великі проблеми зі звучанням, тому ми прийняли рішення розпочати презентацію альбому із майже Батьківщини, із Полтави. Потім ми проїдемося 25 містами України, а завершиться все у Києві, де і можна буде побачити новий альбом. А сьогодні ми лише продемонструємо музичний матеріал, - розповів лідер гурту The Вйо Мирослав Кувалдін.



Окрім нових композицій, які склали альбом „Музична мапа України”, публіка разом із гуртом згадали улюблені хітяри: „Зорі”, „Мануна”, Кобеляки”, „Їдемо в Карпати”. Я з певною пересторогою ставлюся до каверів, оскільки переробивши під власне бачення пісню, можна загубити її первинний шарм.




Гурт The Вйо проспівавши україномовний кавер на композицію „Бошетунмай” Віктора Цоя, не лише не втратили шарм, а навпаки додали його та ще й наситили пісню колоритом, наче вдихнули у неї нове життя.
Завершився концерт двома композиціями „на біс” „Ми їдемо в Карпати” та „Мануна”.
- Першу пісню ми виконаємо за вашим бажанням, а другу – за нашим, - повідомив Мирослав Кувалдін.


Світлана Борисенко

 спеціально для indarock.com

Автор: mitjaj4uk_1

Похожие публикации: