Жартівливий "Брат Кіндрат" та шаманський "Онейроїд"

Минулими вихідними відвідувачів Муза-бару розважали не гості міста чи запрошені гурти, а давні знайомі, полтавці, яких шанує місцева публіка. Колектив гарного настрою, позитиву, оптимізму, веселощів відомий широкому загалу як "Брат "Кіндрат".

 

Де вони, там море радості та сміху. Я не погоджуюся із думкою, що мистецтво повинно нести в собі лише глибокий сенс, щось глобальне. Певна його частина призначена для відпочинку: відпочинку від роботи, буденності, людей, думок. Саме такими є учасники колективу "Брат Кіндрат".

 

Здавалося б веселі, безтурботні хлопці, але скільки ж потрібно зусиль та роботи, щоб створити веселу музику для відпочинку? "Літо", "Черешня", "Морозець", Вона любила" - пісні, які створювали мій гарний настрій того вечора. Мені відверто незрозуміла поведінка присутніх у залі: гурт подобається, пісні теж, то чому не зробити приємне хлопцям на сцені і не вийти танцювати?

Чому не показати захоплення музикою? "Собака-флегматик" - на перший погляд нічого особливого, але мені вона близька. Можливо ми схожі із автором текстів почуттям гумору...

 


Виступ гурту "Онейроїд" пожвавив публіку, дух шаманства відчувався у повітрі, і його частину вловили присутні. Пісні із альбому "Розрита могила", над яким наразі працює гурт, представили цього вечора. Як і вся творчість "Онейроїда" він сповнений загадковості та шаманського таїнства. Тверезим розумом його не зрозуміти, не пояснити, лише відчути.

 


За моїми спостереженнями кожен слухач сприймає і розуміє їх музику по-різному. Але так і повинно бути: ми індивідуальні, наші емоції також. Особливий захват викликає у мене Фелікс Бродський, у виконанні якого неординарно та колоритно звучить труба, варто лише послухати композиції "Куниця" та "Миелофон".

Новими піснями музиканти не обмежилися, із радістю згадали давнє, улюблене, завчене всіма напам'ять.

 



За відмінні емоції я неймовірно вдячна обом учасникам. Перші - створили жартівливий настрій, другі - навіяли таємничості, містики. Дві, здавалося б, різні за спрямуванням та звучанням гурти, настільки гармонійно поєдналися того вечора.

 


 

Світлана Борисенко

 спеціально для indarock.com

Автор: mitjaj4uk_1

Похожие публикации: