22 роки гурту Онейроїд



Дводенне святкування дня народження культового Полтавського гурту „Онейроїд” більше нагадувало фестиваль. Два дня якісної музики, розваг та шаленого драйву подарували слухачам винуватці свята та запрошені гості. Бажаючих привітати команду із 22-річчям виявилося немало, що і стало причиною появи другого концертного дня.













У суботу 27 грудня нас розважали Гаррі Гаррін, Майор Пронін, Гараж Ньютона та 10 негритят. Особливо запам’ятався Гаррі Гаррін, який цілих 10 хвилин виконував пісню про вірус Еболу, яка, як мені здалося, складається лише з цих двох слів.



Іменинники виконали найкращі композиції із альбомів „Мобильная слизь” та „Майдан Розрита могила”. Незважаючи на те, що гурт виступав не у повному складі, енергетики вистачило кожному з головою. На превеликий жаль, вокалістка Оксана не змогла бути присутньою в перший концертний день, та глядачі не надто помітили її відсутність, виконуючи партію дівчини самостійно та задовольняючись невичерпною харизмою Андрія Боркунова. Завдяки цьому виступу найдавніші шанувальники мали змогу згадати, яким був Онейроїд раніше, маючи одного вокаліста.







- Да, 22 года назада мы с Толиком (один із ідеологів Онейроїда та автор текстів Анатолій Волик) даже подумать не могли, что будем отмечать такую дату дня рождения. Для нас, пацанов, которые тогда только вернулись из армии и играли Гражданскую Оборону на ступеньках Главпочтамта, такая высота казалась недостижимой. Мы относились к музыке как к развлечению, которое нас расслабляло. Сейчас же не могу сказать, будто что-то поменялось, мы не относимся к Онейроиду как к коммерческому проекту. Ведь такую музыку нельзя играть подогнав под одну правильную линию, - поділився спогадами лідер гурту Андрій Боркунов.

Другий концертний день затримався на дві години, моментами, навіть, здавалося що його буде відмінено, та все ж концерт розпочався.





Першими винуватців свята привітали гурт Атма, який з’явився на сцені в дещо оновленому складі. Хіба може відбутися святкування без гурту Ктулху? Учасники цього колективу завели та розвеселили публіку, яка встигла засумувати за улюбленцями. Найяскравішим моментом виступу, на мою думку, та, думаю, присутні погодяться, стала „Червона нива” у виконанні Євгенія Захарченка.





У неділю 28 грудня, Онейроїд вийшов на сцену у повному складі, навіть, Анатолій Волик був присутнім на концерті, хоча на сцену його так і не покликали.







У виконанні гурту прозвучали улюблені композиції із альбомів „Gifstoffe” та „Ходень”. По закінченню основної частини концерту, публіка перемістилася на студію Оней, де присутніх радував грою клавішник Yarik ZM.





Світлана Борисенко
спеціально для indarock.com

Автор: mitjaj4uk_1

Похожие публикации: