Містичне Троє зілля

Нещодавно пощастило відвідати концерт львівського етно-фольк-гурту Троє зілля. Бандуру, клавіші та перкусії продемонстрували нам західноукраїнські музиканти. Оскільки гурт вперше завітав до Полтави, то без переживань не обійшлося.

- Знаючи, що паб „Сто доріг” – музичне місце, в якому постійно відбуваються концерти, ми вірили, що публіка прийде. Можливо, не багаточисельна, але точно прийде, - розповіла бандуристка і вокалістка Настя.



І мала рацію. Зважаючи на дебютантство Троє зілля у Полтаві, глядачів прийшло достатньо. Цього вечора вражали гучна бандура та цікавий веселий вокал Насті, різноманітна перкусія Стаса та джазові мотиви трансформовані у фольк клавішниці Ірини. Окрім того багато говорили із публікою, яка радо підтримувала діалог, тому концерт скоріше нагадував квартирник. Нетрадиційне оранжування українських народних пісень стало запам’ятовуючою цікавинкою вечора.





- Мені здалося, що люди сьогодні вийшли інші із нашого концерту. Помітно багато усміхнених облич. Сьогодні ми продемонстрували багато нового у звучанні бандури, фолькових клавішах, експериментували із різними стилями. Наприклад, пісню „Ти ж мене підманула” ніхто не впізнав одразу, хоча співали ми її традиційно. Але оранжування було нетиповим. Ми його робили для підручника із української мови, - поділилася Настя.

Гурт Троє зілля ще, навіть, не відзначив свій перший день народження, але це не завадило молодим музикантам відправитися у тур, який включає 11 концертів. Маршрут музичної подорожі розпочався у Польщі, перетинає Україну і завершуватиметься аж у Молдові.

Львів’яни після теплого прийому полтавчан мають надію повернутися сюди неодноразово, оскільки цього разу вони затрималися лише на 6 годин для виступу. Наступного разу планують оглянути визначні місця Полтави.





Троє зілля дали можливість кожному глядачеві відчути себе музикантом, запропонувавши виконати деякі пісні разом, роздавши попередньо музичні інструменти. Тут були і дзвіночки і трикутник, і багато різновидів перкусії.

Відомо, що колектив Троє зілля утворився на основі відомого етно-гурту Cherry Band, який налічує 7 осіб. Клавішниця Ірина із Дніпропетровська, закінчила музичне училище у Львові, окрім музики займається копірайтингом. Перкусіоніст Стас грає у складі багатьох гуртів, а бандуристка Настя займається видавництвом духовної музики та проводить різноманітні театральні тренінги.

- Назва гурту Троє зілля – є фразою із пісні „За новими ворітьми”, яка зараз знаходиться у нас в роботі. За сюжетом, дівчина співає до хлопця, що він може її забрати, але спочатку повинен дати її батькам троє-зілля. Тобто повинен їх причарувати, щоб вони заснули. Троє-зілля в українському фольклорі – це збір трав, і не обов’язково трьох, але вони повинні володіти містичним чаруючим ефектом. Власне, це і є наш гурт, тому що нас теж троє, і на сцені ми робимо певну магію. – завершила Настя.

Світлана Борисенко
спеціально для indarock.com

Автор: mitjaj4uk_1

Похожие публикации: